Roletták

Roletta

Elődje az egyik legrégebbi árnyékolástechnikai termék, a vászonroló, amit nyílászárók belső felére szereltek.

Kivitele lehet rugós, vagy műanyag gyöngysor segítségével mozgatható.

Anyaga impregnált, lehet fényáteresztő vagy fényzáró, illetve mintás.

Szerelése történhet ablakra, falsíkra, mennyezetre egyaránt. Védelmet nyújt a kíváncsi szemektől, óv a tűző naptól, megvédi bútorait, szőnyegét, parkettáját a káros sugaraktól, lakóterét, irodáját a nyári felmelegedéstől. Télen hőszigetelő hatása is van.

A tetőtér árnyékolója: a roletta

A tetőtér árnyékolója: a rolettaroletta sokoldalú árnyékoló, amit még olyan terekben is sikerrel lehet alkalmazni, mint amilyen a tetőtér. A roletta könnyű súlya alkalmassá teszi ezt az árnyékolót arra, hogy ferde síkban is fel lehessen erősíteni. Ellentétben például egy nehéz redőnnyel, vagy egy lenge függönnyel, a roletta a helyén marad, de nem jelent plusz súlyt, könnyedén mozgatható.

Amilyen súlytalannak tűnik, olyan hatékony. Megvédi még a tetőteret is a túlmelegedéstől, felfogja a napsugarakat, ha arra van szükség. Egy olyan magasan fekvő hely, mint amilyen a tetőtér, különösen ki van téve a napfénynek, a világosságnak és a melegnek is. Nem utolsó sorban a roletta nagyszerű lakberendezési elem is, mert az egybefüggő felülete szín szerint is megválasztható úgy, hogy a berendezéssel harmonizáljon.