Redőnyök

Redőny

redőny a külső árnyékolók legkedveltebb és legtöbb előnnyel bíró fajtája.

Képtalálat a következőre: „redőny”

Véd a tűző naptól, esőtől, télen a hidegtől, széltől, sőt még a betörők dolgát is nagy mértékben megnehezíti.

Redőnyök fajtái: külső tokos redőny, vakolható tokos redőny, belső tokos redőny.

Redőny anyaga lehet: alumínium, műanyag.

Külső tokos és vakolható tokos redőnyöket a tokba integrált rolós szúnyoghálóval is szerelünk.
Alumínium redőnyöket motoros, távirányítós változatban is készítünk.

Redőnyt szeretne? Akkor Ön a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk, ha minőségi redőnyre van szüksége!

A redőnyök előnyei

redőnyök elsődleges feladata a beeső fény mennyiségének szabályozása. Emellett természetesen az sem elhanyagolható tény, hogy a redőnyök korszerű változatai a helyiség hőmérsékletét is jelentősen befolyásolják.

Leeresztett állapotukban, nyáron érzékelhetően csökkentik a helyiség hőmérsékletét, és a redőnylamellái között lévő nyílások még a légcserét is kitűnően biztosítják. Télen, a teljesen leeresztett felületű redőny pedig jelentősen gátolja a belső tér hőleadását. Ennek mértéke természetesen jelentősen függ a redőny szerkezetétől és alapanyagától.

A mai korszerű redőnyök többnyire több cellás műanyag lamellákból, illetve kétrétegű alumínium profilanyagból készülnek. A műanyag redőnyök ugyan nagyon közkedveltek, ám hosszú távon az alumíniumból készült társaik az előnyösebbek, mivel élettartamuk akár több évtized is lehet.

Milyen típusai vannak a redőnyöknek?

redőny, mint az árnyékolástechnikai eszközözök egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb változata, ma már sokféle típusban, különféle anyagokból, és más-más működési elvvel léteznek. A megfelelő választás rajtunk múlik.

A lamellák anyagának szempontjából a redőnyök két fő típusa az alumínium és a műanyag. Árnyékolás tekintetében mind a kettő tökéletesen megfelelő. Bizonyos tekintetben az alumínium redőny jobban bírja a nagy igénybevételt, strapabíróbbnak mondható. Árban az alumínium redőny kicsit magasabb, de ez pont az előbbi előnyének tudható be. Hőszigetelésben sem számottevően magas különbség: az alumínium jobbnak mondható. A műanyag redőny kedvező árfekvésű, emellett megjelenése tökéletesen igényeinkre szabható.

Képtalálat a következőre: „redőny”

Miért fontos az árnyékolás?

Több szempontból is érdemes redőnyöket használni, hiszen az ablak megfelelő árnyékolása nagyban hozzájárulhat a szobahőmérséklet szabályozásához. A hőszabályozás ezen természetes, egyszerű és energiatakarékos módja az egyik leghatékonyabb lehetőség.

A legjobb árnyékolási megoldás, az ablaküveg elé, kívülre elhelyezett árnyékolóredőny, napellenző, spaletta, vagy roló. Kevésbé hatékony megoldást jelent a két üveg közé helyezett árnyékoló.

A minőségi árnyékolástechnikai eszközök egyidejűleg több funkciót is betölthetnek. Ezért a megfelelő technikai megoldás kiválasztásához elengedhetetlen az igények pontos megfogalmazása.Ilyen szempont, hogy ha a sötétítés mellett a hőszigetelés is cél, a legjobb eredményt a hagyományos redőnyöktől várhatjuk.

Ha egyidejűleg a szoba hangulatát is fel akarjuk dobni, sötétítőfüggönyt vásárolhatunk. Amikor viszont szabályozott mennyiségű, és irányú fényre van szükségünk, indokolt a reluxa, vagy a szalagfüggöny beszerzése. Természetesen minden megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is, ezért fontos már az elején eldönteni, hogy melyik szobában milyen árnyékoló lenne a legjobb megoldás.